Evenement

Tentoonstelling ‘De Groote Oorlog voorbij: 1918 - 1928’

bannerDe naoorlogse periode onder de loep

Na de Eerste Wereldoorlog ondergaat België - net zoals de wereld - ingrijpende veranderingen. De samenleving worstelt met ontwrichting. En tegelijkertijd herleeft ze.

Met de tentoonstelling ‘De Groote Oorlog voorbij: 1918-1928’ gaat het War Heritage Institute dieper in op verschillende grote thema’s: het eindoffensief, de bevrijding, de periode kort na de oorlog, de geopolitieke omwentelingen, de economische heropbouw, het rouwproces en de herinnering, de socio-politieke en de socio-culturele veranderingen.

De tentoonstelling omvat uitzonderlijke stukken uit de rijke WHI-collecties en uit nationale en internationale musea. Decors en getuigenissen uit ‘Les Années folles’ en interactieve tools brengen een sfeer vol verrassing en emotie.

Bij de tentoonstelling hoort een lijvige catalogus die de achtergronden van deze periode grondig duidt.

Het War Heritage Institute realiseert deze tentoonstelling onder de bescherming van het federaal organisatiecomité 14-18.

 

 

 

 

‘De Groote Oorlog voorbij: 1918 - 1928’ in een notendop

Deze tentoonstelling omvat uitzonderlijke stukken uit de eigen rijke collectie en uit nationale en internationale musea. Decors en getuigenissen uit de dolle jaren en interactieve tools brengen een sfeer vol verrassingen en emotie. Met deze tentoonstelling gaat het War Heritage Institute dieper in op verschillende grote thema’s.

Lees meer

 

Ontdek de vele educatieve mogelijkheden voor de jongeren!

 

Meer weten

Voor de Dienst Toerisme. Klik hier

Voor de bibliotheken. Klik hier

Voor de musea. Klik hier

Voor de heemkringen. Klik hier

 

Praktische info

Waar: War Heritage Institute - site Koninklijk Legermuseum

Jubelpark 3, 1000 Brussel

Wanneer: van vrijdag 21 september 2018 tot zondag 22 september 2019