Evenementen

Reconstructie Noodwoning Breendonk

Het fort van Breendonk ontstaat aan het begin van de 20ste eeuw als deel van de buitenste verdedigingsgordel van de Versterkte Vesting Antwerpen.

Nationale Herdenking Einde Eerste Wereldoorlog Brussel

Het graf van de Onbekende Soldaat is een monument in Brussel waar op 11 november 1922 het stoffelijk overschot begraven werd van een onbekende soldaat.

Bevrijdingsparade Mons

Nadat het laatste Duitse offensief in het westen was mislukt, hadden de geallieerde troepen sinds de zomer van 1918 met een aantal offensieve operaties de Duitse troepen steeds verder teruggedreven.

Herdenking Charge Burkel

In 1918 voerde de Legergroep Vlaanderen onder het bevel van koning Albert I een bevrijdingsoffensief uit om het grondgebied te heroveren dat Duitse troepen sinds 1914 bezet hadden.

Frans-Belgische Herdenking Eindoffensief Roeselare

Op het noordelijk front, van de Belgische kust tot het zuiden van Rijsel, bevindt zich de Legergroep Vlaanderen, onder bevel van koning Albert I.

Belgische Herdenking Eindoffensief Houthulst-Passendale

Het bevrijdingsoffensief van Vlaanderen moest op 28 september 1918 starten. Daarvoor werd de ‘Legergroep Vlaanderen’ gevormd.

Tentoonstelling ‘De Groote Oorlog voorbij: 1918 - 1928’

Na de Eerste Wereldoorlog ondergaat de samenleving ingrijpende veranderingen. Ontwrichting en herleving boksen tegen elkaar op.

Binnenkort een conferentiecyclus: “De Groote Oorlog voorbij: maatschappij, cultuur en herdenking”

Om het eeuwfeest van het einde van de Groote Oorlog te gedenken, organiseert het War Heritage Institute ...