Nieuws

21 november 2018

Servië herdenkt de Grote Oorlog in het War Heritage Institute

Serbie

Op maandagavond 19 november organiseerde het War Heritage Institute in het Koninklijk Legermuseum een thematisch evenement over de Eerste Wereldoorlog voor de ambassade van Servië. Het War Heritage Institute verwelkomde mevrouw de ambassadeur van Servië in België Marina Jovicevic, evenals een vijftigtal vertegenwoordigers van de Servische culturele en politieke scène in België.

Op het programma: de projectie van “The Long Road to War” van Milos Skundric, een docufilm over de oorzaken van de eerste wereldbrand, en de voorstelling van de roman “The Great War” van Aleksandar Gatalica, een werk dat tot tweemaal toe in de prijzen viel (prijzen NIN en Mesa Selimovic).

Herdenkingsinitiatieven van nationale en internationale partners ondersteunen: dat is een van de belangrijkste opdrachten van het War Heritage Institute. In de loop van volgend jaar zal het WHI dan ook een overeenkomst aangaan met het Legermuseum van Belgrado.

Zo zullen de twee instellingen nieuwe samenwerkingen kunnen ontwikkelen om het publiek warm te maken voor hun rijke collecties en hun erfgoed.